Bazsalikom – Basil – Ocimum basilicum
A bazsalikomnak meleg, fűszeres, növényi aromája van. Arról ismert, hogy csökkenti az idegességet. A bazsalikom magas linalool tartalma miatt komoly előnyöket hordoz az elme és a test számára is. A bazsalikomot gyakran használják főzéshez is. Friss, növényi ízt ad a húsoknak, tésztáknak, előételeknek és még a bőrt is hűsíti. Ha elporlasztjuk a bazsalikom segít fenntartani a figyelmet és megszabadulni a stressztől.
Bergamot- Bergamott- Citrus bergamia
A mediterránumban és trópusi területeken növő bergamott fa a citrusfélék családjába tartozik, növekedéséhez speciális klímát és földet igényel. A gyümölcs héjából hidegen sajtolással nyert esszencia enyhén zöldessárga színű és kellemes illatú. A bergamott egyedülálló a citrusos olajok között, mivel képes egyszerre hangulatjavító és megnyugtató hatást is kifejteni. Kiemelkedő tulajdonságai közé tartozik a relaxációt és boldogság érzést elősegítése. Évszázadokon át alkalmazták a kedélyek csillapítására és az arcbőr fiatalítására.
Borsmenta- Peppermint- Mentha piperita
A borsmenta a fodormenta és a vízi menta hibridje. Leginkább légzőszervi és emésztőszervi problémákra használhatjuk. Hűsít, frissít.
Borókabogyó-Juniperus communis
Fás, fűszeres, ugyanakkor frissítő aromája nyugtató, kiegyensúlyozó hatású. A borókabogyó esszenciális olaj remekül illik a francia jellegű szószokhoz és desszertekhez, íze számos ételhez adva az újdonság erejével hat. A borókabogyó természetes bőrtonizáló, és csökkenti a bőrhibák megjelenését.